Рекомендації щодо складання електронної петиції.

Рекомендації щодо складання електронної петиції на підставі вимог Закону України «Про звернення громадян» від 2 жовтня 1996 року № 393/96-ВР.

Крок 1. Впевніться що питання, яке порушується у електронній петиції належить до повноважень Миколаївської міської ради.

Крок 2. Натисніть кнопку "Створити петицію".

Крок 3.
 Пройдіть авторизацію за допомогою BankID.

Крок 4. При заповненні форми електронної петиції обов'язково викладіть суть звернення, при необхідності додайте фото, вкажіть адресу вашого фактичного проживання.
Електронна петиція не може містити заклики до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України, пропаганду війни, насильства, жорстокості, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, заклики до вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини.
Відповідальність за зміст електронної петиції несе автор (ініціатор) електронної петиції.

Крок 5. Підтвердіть створення петиції перейшовши за посилання в повідомленні отриманому з сайту Міколаївської міської ріди.

Крок 6.
Пам'ятайте, збір підписів на підтримку опублікованої петиції почнеться після опублікування Вашої петиції на сайті.

Дата оприлюднення електронної петиції на сайті Миколаївської міської ради є датою початку збору підписів на її підтримку.

Миколаївська міська рада забезпечує:

• безоплатність доступу та користування інформаційно-телекомунікаційною системою, за допомогою якої здійснюється збір підписів;
  • електронну реєстрацію громадян для підписання петиції;
  • недопущення автоматичного введення інформації, у тому числі підписання електронної петиції, без участі громадянина;
  • фіксацію дати і часу оприлюднення електронної петиції та підписання її громадянином.

Додатково:

На збір підписів на підтримку петиції надається строк протягом не більш як 90 днів з дня оприлюднення петиції та кількість голосів повинна складати не менш ніж 1000 одиниць.

У разі, якщо електронна петиція в установлений строк не набрала необхідної кількості голосів на її підтримку, вона розглядається як звернення громадян відповідно до Закону України «Про звернення громадян».

Інформація про початок розгляду електронної петиції, яка в установлений строк набрала необхідну кількість голосів на її підтримку, оприлюднюється на сторінці кожної петиції не пізніш як через три робочі дні після набрання необхідної кількості підписів на її підтримку.

Розгляд електронної петиції здійснюється не пізніше десяти робочих днів від дня оприлюднення інформації про початок її розгляду.

Відповідь на електронну петицію не пізніше наступного робочого дня після закінчення її розгляду оприлюднюється на сторінці петиції , а також надсилається у письмовому вигляді автору (ініціатору) електронної петиції.

У відповіді на електронну петицію повідомляється про результати розгляду порушених у ній питань із відповідним обґрунтуванням.

Інформація про кількість підписів, одержаних на підтримку електронної петиції, та строки їх збору зберігається не менше трьох років з дня оприлюднення петиції.

Всі електронні петиції, які пройшли перевірку адміністратором сайту на відповідність вимогам, установленим Законом України «Про звернення громадян», включаючи петиції, які не набрали достатньої кількості підписів на їх підтримку, та петиції, які очікують на розгляд, доступні на сторінці «Усі».

Всі електронні петиції, що в установлений строк набрали відповідну кількість голосів розміщуються на сторінці "Підтримані"

Важливо: У разі невідповідності електронної петиції встановленим вимогам, оприлюднення такої петиції не здійснюється.

Рекомендації щодо підтримки вже створеної електронної петиції.

Крок 1. На сторінці "Нові" або "Популярні" оберіть необхідну петицію та відкрийте її.

Крок 2. Натисніть кнопку "Підписати".

Крок 3. В ділоговому вікні "Підписати петицію" виконайте дії щодо Вашої реєстрації (вкажіть Ваше прізвище, ім'я, по батькові та адресу електронної пошти) або використайте сервіс BankID.

Крок 4. Натисніть кнопку "Підписати". На Вашу адресу електронної пошти  буде надіслано листа для підтвердження Вашого рішення щодо підпису обраної петиції( при використанні сервісу BankID підтвердження підпису не потрібно).

Крок 5. Відкрийте отриманий лист та підтвердіть своє рішення.

Останні дії

11 днів 1 година 32 хвилини тому

АЛЛА ФЕДОРІВНА ІГНАТЬЄВА підписав(ла):

Взяти під котроль ситуацію з амброзією

11 днів 6 годин 17 хвилин тому

ОЛЕНА ВОЛОДИМИРІВНА СТОЛОВСЬКА підписав(ла):

Строительство центра водных видов спорта на базе ск "ЗОРЯ" по ул.Театральная 10

12 днів 18 годин 15 хвилин тому

ПОЛІНА ВІТАЛІЇВНА КАРВОВСЬКА підписав(ла):

Пустить по городу 3 "ночных" маршрута

13 днів 7 годин 32 хвилини тому

АНДРІЙ ІВАНОВИЧ ЛІТВІНОВ підписав(ла):

Клопотання про демонтаж об’єкта незавершеного будівництва кооперативного технікуму по вул. Архітектора Старова, який розташований на земельній ділянці за кадастровим № 4810137200:15:031:0038.

19 днів 7 годин 40 хвилин тому

Строительство центра водных видов спорта на базе ск "ЗОРЯ" по ул.Театральная 10

19 днів 7 годин 51 хвилина тому

Відремонтувати футбольний майданчик