Публікація 20.04.2018 14:04 залишилось 53 дні Автор: АЛЛА АНТОНІВНА РЯЖСЬКИХ

Ініціатива про створення та реалізацію міської комплексної програми поводження з відходами.

Шановні Миколаївці!

Наше улюблене місто потопає у відходах. Багато років навколо теми утилізації відходів та чистоти міста існують різноманітні спекуляції. Проблема стала маніпуляційною приманкою, на котрій вибудовуються спекуляції чиновників та політиків. Будівництво заводу з переробки відходів подається як безсумнівне благо для міста, за яке городяни мають платити зі своєї кишені. Відходи, які в усьому світі приносять доходи, у нас зведені у ранг виняткової проблеми.

Ініціативна група городян, об'єднаних в ГО «Успішне місто Миколаїв», протягом 2-х років займається дослідженням проблеми поводження з відходами. Результатом нашої роботи стало розуміння того, що для вирішення цієї проблеми необхідно реалізувати комплексний підхід.

Місту потрібна комплексна міська програма, яка створює умови та правила для зменшення відходів, рекультивації звалищ, збору небезпечних, отруйних речовин та їх безпечної утилізації, будівництва заводу з переробки відходів з урахуванням інтересів городян.

Ми вимагаємо у міської виконавчої влади:
1. ініціювати процес створення міської комплексної програми поводження з відходами;
2. включити до міського бюджету витрати на дослідницькі та проектні дослідження для розробки програми;
3. створити робочу групу із залученням академічної спільноти міста, громадськості та наділити її повноваженнями для ведення проектних робіт;
4. провести обговорення проекту міської програми на громадських слуханнях і подати на затвердження депутатами міської ради;
5. передбачити в міському бюджеті витрати на реалізацію програми;
6. призначити відповідального з питань розробки програми, її прийняття та виконання.

Враховуючи сучасний стан проблеми та невиконання закону України «Про відходи» у частині сортування сміття та заборону на поховання неперероблених побутових відходів, вимагаємо негайно приступити до створення програми.

Ми просимо городян підтримати нашу ініціативу. Ми переконані, що тільки комплексний системний підхід забезпечить порядок і чистоту в місті, зробить місто комфортним, позбавить від небезпеки отруєння навколишнього середовища, забезпечить безпечне середовище для проживання в нашому спільному домі для нас та наших нащадків.

ГО «Успішне місто Миколаїв»