Публікація 22.08.2018 09:59 залишилось 28 днів Автор: СВІТЛАНА ГРИГОРІВНА ЛЕБІДЬ

Проти вбивства безпритульних тварин в місті та за гуманну програму регулювання їх чисельності

Пане міський голово! Ми, що підписали дану петицію, звертаємося до Вас, з наступними вимогами:
1. Привести у дію в повному обсязі рішення депутатів міськради Миколаєва N 40/7 от 17.07.18р. щодо відсторонення Голобродського Олександра від роботи на комунальному підприємстві "Центр захисту тварин".
2. вимагаємо при прийнятті рішення щодо механізмів поводження з безпритульними тваринами враховувати, що більшість громади міста виступає категорично проти вбивства тварин, вважаючи їх масову евтаназію злочином проти життя, як найвищої цінності на нашій планеті.
3. вимагаємо керуватися принципами гуманності та біоетики при прийнятті комплексної програми поводження з безпритульними тваринами, яка передбачає відлов, стерилізацію, вакцинацію, адопцію (тобто прилаштування тварин у родини) або соціалізацію тварин для забезпечення безпеки людей та випуск тварин у природні умови.

Висовуючи вищевикладені вимоги, ми керувалися наступними міркуваннями.
Вимагаємо привести у дію рішення депутатів міськради Миколаєва щодо відсторонення Голобродського Олександра від роботи на комунальному підприємстві "Центр захисту тварин" як такого, що на практиці засвідчив, професійну непридатність у справі захисту тварин, самоуправно проводить та пропагує активну догхантерську діяльність зі знищення тварин Акцентуємо Вашу увагу на те, що законодавство нашої країни, в якій ви живите та працюєте, представляючи обличчя влади в місті Миколаєві суворо засуджує випадки жорстокості щодо тварин. Зокрема, згідно ст..299 Кримінального кодексу України дії, вчинені Голобродським А. передбачають покарання до 8 років позбавлення волі.
Невже Вам не зрозуміло, як має бути зрозумілим будь-якій людині, яка здатна адекватно мислити, що особа, яка за одну ніч знищила величезну кількість живих істот апріорі не може працювати в установі з ЗАХИСТУ(!) тварин, тим більше, на керівній посаді.
Закон України «Про захист тварин від жорстокого поводження» спрямований на захист від страждань і загибелі тварин унаслідок жорстокого поводження з ними, захист їх природних прав та укріплення моральності й гуманності суспільства. Замість того, щоб засвідчити містянам, які Вас обирали, що Ви ці якості моральності й гуманності підтримуєте в суспільстві, Ви самоуправно нехтуєте рішенням депутатів, які, до речі, також є представниками широкого загалу громадян.
Ця петиція – це колективна заява Вам про те, що долею безпритульних тварин опікуються набагато більше людей в місті, ніж «купка зоошизиків», як ганебно деякі міські ЗМІ називають людей – волонтерів, які самостійно активно стерилізують, влаштовують у родини, забирають з вулиць та лікують полишених напризволяще тварин. Якщо на пікетах біля мерії, на чергуваннях біля КП ЦСЖ є лише кілька десятків найактивніших представників тих, хто захищає права чотирилапих, то це не означає, що Ви можете собі дозволити нехтувати думкою та почуттями тисяч інших людей в місті, які поважають життя будь-якої ЖИВОЇ істоти, які категорично не погоджуються з масовими вбивствами беззахисних перед людською жорстокістю тварин, для яких саме усвідомлення того, що щоденно відловлюють та страчують без розбору велику кількість чотирилапих друзів, спричиняє страждання й душевного болю, а це вже підпадає під категорію злочин проти людяності.
Нагадуємо Вам, "Центр захисту тварин" було створено містянами не в якості живодерні, а з гуманною метою для активної масової стерилізації та вакцинації місцевих собак, полишених несвідомими громадянами напризволяще.
Отже, вимагаємо при прийнятті рішення щодо механізмів поводження з безпритульними тваринами в місті керуватися принципами гуманності, враховуючи, що велика частина громади міста виступає категорично проти вбивства тварин, зокрема вважаючи, що комплексна програма поводження з безпритульними тваринами має передбачати: відлов, стерилізацію, вакцинацію, адопцію (тобто прилаштування тварин у родини)та випуск тварин з урахуванням принципів безпеки для людей, тобто після соціалізації, якщо є така необхідність. Ми за створення в Миколаєві притулку для тварин з адекватними умовами утримання тварин, широкою пропагандою відповідального ставлення до них та діяльністю щодо прилаштування чотирилапих друзів у родини.

Повідомлення від міської влади

05-10-2018   Про розгляд петиції

Вашу петицію розглянуто та надано відповідь

Відповідь від ДЖКГ