Публікація 05.10.2018 09:11 залишилось Автор: ЕЛЬМІРА БАХТІЯРІВНА ГАЛУЩЕНКО

Визнати вуличних котів частиною екосистеми міста Миколаєва, дозволити їм вільно жити в підвалах, горищах та інших місцях їх постійного перебування та знищувати гризунів

Останнім часом у м. Миколаєві спостерігається жахлива тенденція до збільшення кількості випадків замурування котів в підвальних приміщеннях житлових будівель. З метою захисту тварин від подібного жорстокого поводження, необхідно визнати вуличних котів частиною екосистеми міста Миколаєва та заборонити їх безпричинний вилов та вбивства. Взявши за приклад практику м. Києва, м. Львова, м. Одеси, м. Варшави та інших європейських міст, слід дозволити котам вільно жити та пересуватися в підвалах, горищах та інших місцях їхнього постійного перебування, оскільки вони виконують вкрай важливу функцію природньої дератизації - знищення гризунів, що є розносчиками багатьох інфекцій. Водночас, слід приділити увагу питанню їхнього розмноження, а саме проведенню заходів з гуманної біостерилізації, вакцинації, реєстрації та облаштування домівок. Що потрібно зробити? Відповідною ухвалою міської ради проголосити котів співмешканцями Миколаєва - повноправними вільними жителями. Внести відповідні зміни до правил благоустрою, правил утримання будинків та прибудинкової території, зробити відповідні доповнення до повноважень. Миколаєву – бути гуманним до тварин містом!

Повідомлення від міської влади

07-02-2019   Про розгляд петиції

Вашу електронну петицію розглянуто та надано відповідь

Відповідь від ДЖКГ