Публікація 05.02.2019 13:25 залишилось Автор: АНДРІЙ ВАСИЛЬОВИЧ ЛЕЩИШИН

Автоматичне перенесення надлишково сплачених споживачами коштів за електроенергію з рахунків АТ «Миколаївобленерго» до ТОВ "Миколаївська електропостачальна компанія».

У зв’язку з відокремленням оператора системи розподілу та постачальника електричної енергії згідно з положеннями Закону України «Про ринок електричної енергії», на території Миколаївської області та м. Миколаєва з 01.01.2019 року АТ «Миколаївобленерго» припиняє діяльність з постачання електричної енергії і здійсню функції виключно розподілу електричної енергії.

Функції постачання електричної енергії споживачу з 01.01.2019 року здійснює ТОВ "Миколаївська електропостачальна компанія», створена на базі АТ «Миколаївобленерго».

Договір про постачання електричної енергії з від ТОВ "Миколаївська електропостачальна компанія" вважається укладеним зі споживачем у разі споживання останнім будь-яких обсягів електричної енергії. При цьому облік заборгованості споживачів за спожиту електроенергію був автоматично перенесенний з АТ «Миколаївобленерго» до ТОВ "Миколаївська електропостачальна компанія».

Водночас облік коштів надлишково сплачених споживачами за електроенергію з АТ «Миколаївобленерго» до ТОВ "Миколаївська електропостачальна компанія» здійснений не був.

Для повернення коштів мені, як споживачу радять в кол-центрі АТ «Миколаївобленерго» особисто звернутись до АТ «Миколаївобленерго» із заявою, паспортом, документами на право власності, номером платника податків і банківськими реквізитами на повернення коштів.

Таких рахунків - тисячі. Тим самим АТ «Миколаївобленерго» створює величезні черги в своєму офісі і підвищує соціальну напругу у суспільстві, спричиняючи масу незручностей для побутових споживачів.

Тому звертаюсь до Миколаївської міської ради та Міського голови з проханням втрутитись у ситуацію і посприяти, щоб АТ «Миколаївобленерго» розробило механізм автоматичного перенесення обліку надлишково сплаченої споживачами електроенергії з особових рахунків АТ «Миколаївобленерго» до ТОВ "Миколаївська електропостачальна компанія», як це було зроблено з боргами споживачів.