Публікація 28.05.2019 08:44 залишилось 37 днів Автор: ОКСАНА ВОЛОДИМИРІВНА ЯНІШЕВСЬКА

Перейменувати одну з вулиць міста Миколаєва на честь Дмитра Дмитровича Креміня

Для того, щоб увіковічнити шану миколаївців та гостей нашого міста про легендарну Людину, поета, перекладача, журналіста, есеїста.
Лауреат Республіканської літературної премії ім. Василя Чумака (1987), культурологічної премії ім. Миколи Аркаса (1994), Всеукраїнської літературної премії ім. Володимира Свідзінського (2011), Всеукраїнської літературної премії імені Зореслава (2013), Всеукраїнської літературної премії імені Володимира Сосюри (2013), літературної премії ім. Леоніда Вишеславського (2013); Міжнародної літературної премії ім. Івана Кошелівця (2014), «Городянин року» в номінації «Мистецтво» (Миколаїв, 1999), «Людина року Миколаївщини» (2008, 2016), удостоєний почесної грамоти Верховної Ради України (2010). У 1999 р. отримав Державну премію України імені Тараса Шевченка за книгу поезій та симфоній «Пектораль». Заслужений діяч мистецтв України (2016).