Публікація 30.05.2019 14:56 залишилось 71 день Автор: ВЛАДИСЛАВ ІГОРОВИЧ СПЕСИВЕЦЬ

Прийняти програму безповоротного відлову безпритульних тварин

Міська влада хоче прийняти не ефективну програму "вилов, стерилізація, вакцинація і випуск" стосовно безпритульних тварин.
Дана програма зарекомендувала себе з негативної сторони та саме "завдяки" їй в місті зараз неможливо проїхати на велосипеді або пройти з домашнім улюбленцем. Кількість безпритульних собак просто неймовірне та особини не поодинокі, а повністю сформовані зграї які борються за територію, їжу та лідерство.
ВСВВ програма ефективна тільки при малій кількості особин в місті (як це у Львові, де спочатку провели масовий вилов і евтаназію, а потім ввели програму ВСВВ). У Миколаєві ж на вулицях кілька тисяч тварин, депутати й справді вважають що стерилізація допоможе різко скоротити популяцію диких тварин в місті? А головне, це точно допоможе припинити напади на людей? Та Ви впевнені що це гуманно відправляти собак на голод і холод? Я так не думаю. І пишу я це не просто так, мої рідні особисто стали жертвами агресивної зграї (документи прикріпленні) - https://www.facebook.com/konark666/posts/2626961117376260
Тому закликаю депутатів проголосувати за європейський, перевірений спосіб контролю популяції безпритульних тварин — безповоротний відлов. Адже Миколаїв - місто для людей, а не собак.

P.S.: Також потрібно ввести реєстрацію домашніх тварин, щоб недобросовісні люди думали перш ніж брати на себе відповідальність за тварини.