Публікація 21.10.2019 16:58 залишилось 68 днів Автор: ІННА АНДРІЇВНА ГРЕСЬ

Капітальний ремонт доріг по вулицях Новозаводська (від вул. Китобоїв до Херсонського шосе) у м. Миколаєві та 12-та Поздовжня (від вул. Новозаводська до вул. Космонавтів).

На даний час зазначені вище ділянки доріг знаходяться у вкрай незадовільному стані, якість їхнього дорожнього покриття не відповідає вимогам діючих стандартів.
Сьогодні рух автомобільного транспорту по вулиці Новозаводська, особливо великогабаритного вантажного, дуже інтенсивний, дорожнє покриття має суттєві дефекти, що проявляється в колійності, вибоїнах, просіданнях, тріщинах та руйнуванні краю проїжджої частини.
Ділянка дороги по вул. Новозаводська від перехрестя її з вулицею Китобоїв до Херсонського шосе, можна сказати, не містить дефектів дорожнього покриття, адже саме асфальтове дорожнє покриття повністю відсутнє, в деяких місцях є тільки залишки щебінки.
Влітку, із-за відсутності дорожнього покриття на вказаній ділянці дороги по вулиці Новозаводській накопичується пил, який під часу руху автомобілів підіймається у повітря та забивається у легені мешканців міста, що змушені добиратися до своїх місць роботи - підприємств розташованих на цій вулиці. А, в дощову погоду, дорога перетворюється на одне велике болото з купою озер, які утворюються на місці ям.
Наявність тротуару тільки з однієї сторони дороги, з іншої сторони - невідомо, чи був взагалі тротуар, чи та вузька стежка біля парканів підприємств, що зливається з дорогою є його залишком, створює серйозні перепони для безпечного пересування мешканців міста по Новозаводській.
На ділянці дороги по вул. 12-та Поздовжня від її перехрестя з вулицею Новозаводською до вул. Космонавтів присутнє асфальтове дорожнє покриття, яке все у вибоїнах, просіданнях, тріщинах. Це вже не просто вибоїни на дорозі – це ями фактично без дороги.
Надмірно пошкоджені дороги є серйозною причиною для зменшення інвестиційної привабливості району, значною перешкодою підприємництва, що в свою чергу призводить до погіршення соціально-економічного становища міста.
Виконком Миколаївської міськради повідомляв про виготовлення у 2015 році проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт дороги по вул. Новозаводська, але ремонт не проводився до теперішнього часу.
Сподіваємося, що наша петиція змусить місцеві органи самоврядування нарешті виконати цей ремонт.