Публікація 13.01.2020 16:33 залишилось Автор: ВІТАЛІЙ ОЛЕКСАНДРОВИЧ БАБИЧ

Підтримка проектів, направлених на розвиток інтелектуального потенціалу міста Миколаєва

У місті Миколаєві на сьогоднішній день існує ряд проектів, направлених на розвиток інтелектуального потенціалу нашого міста, зокрема: Brain Storm Niko, Мозголомка Николаев, Manhattan Club, Квизозавр, різноманітні версії легендарної інтелектуальної гри «Что? Где? Когда?» та інші.
Ініціаторами та організаторами майже всіх таких проектів виступають прості ентузіасти та небайдужі мешканці нашого міста. Формами проведення заходів є ігри та змагання на різноманітні теми (література, кіно, музика, мистецтво, питання на логіку та ерудицію та ін.). На таких заходах присутні чимало учасників. Грають сім’ями, друзями, усталеними командами.
Проте, на жаль, на сьогоднішній день гідного місця або приміщення для проведення зазначених заходів у місті майже не існує. Організатори та учасники змушені перебиватися у барах та кафе, що не зовсім пристосовані до таких заходів.
Через брак підтримки (фінансової, медійної та будь-якої іншої), такі проекти не мають змоги розвиватись та збільшувати масштаби залучення містян. Можливо, це є однією з причин, чому Миколаїв у інших містах України досі асоціюється з інтелектуальним занепадом та деградацією.
З огляду на зазначене вище, я як миколаївець, вважаю за необхідне, звернути увагу представників нашої місцевої влади на висвітлені питання та прошу надати організаторам та ініціаторам проектів, які відстоюють престиж міста Миколаєва як осередку інтелектуалів та ерудитів України, підтримку, у формі надання місця або приміщення для проведення зазначених заходів, обладнання, медійної підтримки та будь-якої іншої допомоги, яку в силах надати місцева влада.
Наостанок залишу слова Григорія Сковороди: «Розум завжди любить до чогось братися, і коли він не матиме доброго, тоді звертатиметься до поганого».