Публікація 27.04.2020 11:09 залишилось 55 днів Автор: Олександра Олександрівна Коверзнєва

Створення велодоріжок в Миколаєві

1. Пересування на таких доріжках безпечно - це напевно перший, найголовніший і головний фактор в їх актив. Такі доріжки виділені контуром, допомагаючи розділити потік основного транспорту та велосипедистів. Якщо велосипедист рухається врівень з усім потоком машин, він може потрапити в ДТП, отримати масу травм, а при пересуванні по окремо виведеному треку - такі шанси зведені до мінімуму.

2. Пересуватися по велосипедній доріжці досить зручно - якщо трек грамотно і правильно організований. Як приклад - правила дорожнього руху всім велосипедистам передбачає заборону повертати направо при русі в 2-х напрямках. Якщо перехрестя організований правильно - велосипедисти має право повернути в потрібну їм сторону.

3. Велосипедні доріжки - це прекрасний варіант для прогулянок на велосипеді, особливо, якщо вони організовані в парковій зоні. Погодьтеся - якщо навіть спритно маневрувати між авто, то розслабитися і прогулятися, на велосипеді особливо не вийде. В цьому випадку уважність понад усе.

Велосипедні доріжки і смуги повинні влаштовуватися на територіях житлових і промислових районів, комунально-складських зон, на магістральних вулицях безперервного та регульованого руху, вулицях місцевого значення, селищних та сільських дорогах, що забезпечують під'їзд велосипедистів до житлових, громадських будинків, промислових підприємств, об'єктів масового відвідування , відкритим автостоянок і гаражів. Велосмуги повинні проектуватися тільки для одностороннього руху, а велодоріжки повинні бути переважно односторонніми по обидва боки вулиці. Необхідність проектування велосмуги або велодоріжки визначається категорією вулиці або дороги.